Uspješno provedena inicijalna javna ponuda dionica CIAK Grupe

CIAK Grupa je hrvatska kompanija s preko 25 godina iskustva, koja u svom opusu djelatnosti obuhvaća auto dijelove i auto opremu, recikliranje akumulatora i baterija te gospodarenje opasnim otpadom. Poslovnu djelatnost obavlja na području Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, a okuplja više od 1300 zaposlenika koji uz komercijalne partnere čine ključ razvoja svih članica CIAK Grupe.

S više od 100 prodajnih mjesta u Republici Hrvatskoj, CIAK Grupa je najveći hrvatski distributer auto dijelova i dodatne opreme na konsolidiranoj razini treću godinu zaredom; dok uz četiri centra za gospodarenje opasnim otpadom u Hrvatskoj uspješno posluje uz međunarodne certifikate izvrsnosti po najvišim europskim standardima kvalitete i profesionalnosti.

Odrađenom dokapitalizacijom, novim udjelima ukupno je uplaćeno i valjano upisano 6.345.599 novih dionica, odnosno nešto iznad 222 mil. kuna svježeg kapitala. Time trenutno ukupni broj dionica CIAK Grupe iznosi 19.781.989, pri čemu udio novih dioničara čini nešto iznad 32% vlasništva CIAK Grupe. Interesantan je uočeni trend kako među novim ulagačima prednjače hrvatski obvezni dobrovoljni mirovinski fondovi, osiguravajuća društva, investicijski fondovi i velik broj malih ulagača. Valja naglasiti kako je IPO CIAK Grupe ujedno najveći IPO u Republici Hrvatskoj u posljednje 3 godine, te da nakon inicijalne javne ponude dionica je jedna od samo 7 hrvatskih tvrtki u koju su uložila sva četiri obvezna mirovinska fonda, čime se smatra dugoročnom isplativom investicijom.

Uložena sredstva će se koristiti za daljnji razvoj dvije ključne divizije poslovanja po kojim je grupa poznata. To su djelatnost trgovine auto dijelova i auto opreme (tzv. IAM) gdje se iskazala kao najveća hrvatska tvrtka konsolidirano zadnje tri godine, i naravno sektor ekologije u oba sastavna segmenta po kojima je tržišni i tehnološki lider u RH – segment reciklaže baterija i segment gospodarenja opasnim otpadom.

Uvelike smo zahvalni svim našim komercijalnim partnerima koji su doprinijeli ostvarenju poslovnih ciljeva i širenju poslovanja CIAK Grupe, te ponaosob svakome od naših zaposlenika bez kojih ništa od do sada postignutoga ne bi bilo ostvarivo.