Obavijest o prvoj fazi projekta Centra za reciklažu Litij-ion baterija iz električnih vozila

Sukladno Pravilima Zagrebačke burze te s ciljem transparentnog informiranja investitora CIAK GRUPE d.d. i ostale poslovne i financijske javnosti, CIAK Grupa objavljuje da je započela prva faza projekta Centra za Reciklažu Litij-ion baterija CIAK Grupe u Hrvatskoj.
Nakon potpisanog inicijalnog ugovora s jednom od vodećih tehnoloških kompanija s područja reciklaže litij-ionskih baterija te istovremeno proizvođača opreme, koji je već opremio i pokrenuo takvo postrojenje kod jednog od vodećih proizvođača automobila u Njemačkoj, CIAK Grupa nastavlja s dodatnom projektnom dokumentacijom, pripremom ekoloških dozvola te pripremom za drugu fazu projekta, izgradnju Centra za Reciklažu Litij-ion Baterija (LIB).

Centar će biti baziran u blizini već postojećeg Centra za Reciklažu Olovno-kiselinskih baterija CIAK Grupe u Zaboku. Postojeći Centar također je bio vlastita greenfield investicija CIAK Grupe u 2015. godini koji je zaposlio 55 djelatnika te radi uspješno od tada, istovremeno omogućujući Republici Hrvatskoj dostizanje svih ciljeva reciklaže olova spram EU legislative.

CIAK Grupa pokreće prvu fazu pripreme projekta u svibnju 2021. godine, s očekivanjem da bi operativno poslovanje Centra počelo prije kraja 2023. godine.
Uz postojeći know-how u tehnologijama reciklaže baterija, mrežama prikupa opasnog otpada, kao i ekstenzivnim znanjem svih vrsta startnih, stacionarnih, hermetičkih i trakcijskih baterija i ćelija, CIAK Grupa je u potpunosti posvećena učiniti mobilnost budućnosti – održivom.