CIAK Starter EFB akumulatori

CIAK STARTER – PARTNER ZA SIGURAN START

Zahvaljujući suradnji sa najvećim svjetskim proizvođačima akumulatora, C.I.A.K. d.o.o. je proširio svoj asortiman akumulatora za START-STOP sustave. Sada su u ponudi, osim CIAK STARTER AGM akumulatora, i CIAK STARTER EFB akumulatori .

Sustav START-STOP ugrađen je u razna vozila s jednom namjenom a to je smanjenje potrošnje goriva kao i smanjenje ispuštanja štetnih čestica u atmosferu. Takav sustav maksimalno opterećuje akumulator kao i sve ostale električne instalacije potrebite za normalan rad vozila. Akumulator opskrbljuje vozilo kako startnom energijom tako i trakcijskom energijom potrebitom svim potrošačima. Vozilo koje je opremljeno sistemom START–STOP funkcije osim što mora izdržati česta pokretanja, u prosjeku i do 4 puta na jedan kilometar, također mora biti lako obnovljiv (punjiv). Svakodnevna ekstremna upotreba vozila sa Start-Stop tehnologijom velik je izazov i postavlja vrlo visoku granicu potrebite izdržljivosti pred akumulator.

CIAK STARTER EFB – akumulatori namijenjeni su vozilima sa osnovnom START – STOP funkcijom. Najčešće su to vozila bez sustava regenerativnog kočenja ( tzv. KERS sustav ). CIAK STARTER EFB akumulatori su proizvedeni najvećim dijelom od sirovina koje tvrtka C.I.A.K. isporučuje proizvođačima akumulatora iz svojih reciklažnih procesa Centra za Reciklažu. CIAK STARTER EFB akumulatori su proizvedeni u skladu sa normama i certifikatima za prvu ugradnju, kvaliteta O.E. što znači da CIAK STARTER EFB akumulatori kvalitetom odgovaraju kvaliteti prve ugradnje za ovakva vozila.

Prednosti CIAK STARTER EFB akumulatora:

  • Dvostruko veći broj ciklusa u usporedbi sa konvencionalnim akumulatorima

  • Omogućuje veliki broj pokretanja motora

  • Idealan za vozila sa osnovnim Start – Stop funkcijama

  • Idealan za vozila s povećanim energetskim potrebama ( dostavna vozila, taxi vozila )

  • Tehnologija bez održavanja

CIAK Starter EFB akumulatore potražite u svim CIAK Auto poslovnicama ili na webshopu.